Planera ett äventyr med familjen

Brukar du och din familj sitta vid middagsbordet och prata om olika äventyr, resor och upplevelser ni vill göra tillsammans? Men händer det sällan att det faktiskt blir av? Om det ni pratar om att göra tillsammans oftast är just bara prat så är det här ett tecken för er att det är dags att ta sig ut på det där familjeäventyret ni alla längtar efter.

Det första ni bör göra är att hitta en tid då alla i familjen kan följa med. Det kan vara svårt att göra det i och med att man jobbar, pluggar, har kompisar, tränar och mycket annat. Men oftast finns det alltid i alla fall några dagar som alla i familjen kan ses och vara med. När ni har bestämt detta är det dags att bestämma var och vad. Var ska ni åka? Vad ska ni göra?

Image
Image

Sätt igång så fort som möjligt

Ju bättre framförhållning ni har i er planering desto bättre kommer ni kunna planera ert äventyr. Så var inte rädda för att göra en tydlig plan för äventyret, en lika tydlig plan som den som jobbar som projektledare gör på sitt jobb. Det är dock viktigt att ni inte glömmer bort de små detaljerna, till exempel vad ni behöver packa med er i väskorna. 
Beroende på vad ni ska göra behöver ni packa med olika saker. Ska ni till exempel bestiga ett berg kan det vara bra att ha med sig rejäla skor, passande kläder, en praktisk syresättningsmätare, och så vidare. När ni har med er allting ni behöver kan ni njuta av äventyret som mest.